Play-off-ul Ligii Naţionale aduce vicecampioana la Zalău

Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici va evolua mâine după-amiaza pe teren propriu, în faţa echipei ASC Corona Braşov

Clasată pe locul şase la finalul returului, HC Zalău va întâlni în faza a doua a campionatului ocupanta locului trei – ASC Corona Braşov, vicecampioana ediţiei trecute şi ocupanta locului trei la finalul returului. Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a terminat la egalitate meciul tur, disputat la Zalău, scor 25 – 25, iar partida retur au pierdut-o cu scorul de 24 – 26, după ce braşovencele au avut avantaj de trei goluri la pauză, 12 – 15.
Chiar dacă diferenţa de valoare dintre cele două loturi este destul de mare, managerul Gheorghe Tadici speră ca echipa pe care o conduce să obţină cel puţin o victorie din trei posibile în faţa formaţiei de la poalele Tâmpei.
„Jocurile vor fi foarte grele însă, în urmă cu zece ani ne-am mai aflat într-o postură asemănătoare. Eram pe locul patru, am jucat cu Rapid Bucureşti, care era pe primul loc şi am obţinut o victorie în deplasare, câştigând primul titlu de campioană naţională. Nimic nu este jucat dinainte. Cred că fetele sunt bine pregătite, au muncit bine în perioada din urmă. Pot să spun că am început pregătirea pentru acest play-off în urmă cu două săptămâni şi jumătate. Fiecare echipă are şansa ei, dar trebuie să avem în vedere că echipa din Braşov are toate posturile dublate, cu jucătoare de echipă naţională, ceea ce înseamnă că sunt valoroase. Avem şi noi atuurile noastre, sper ca cel puţin primul meci să-l jucăm în condiţii normale, iar aici mă refer la cei doi care împart dreptatea în teren şi să oferim publicului spectator satisfacţia unei victorii”, a afirmat Gheorghe Tadici,
Managerul zălăuan nu vede cu ochi buni sistemul de desfăşurare al play-off-ului, spunând că echipele de pe locurile 5 – 8 au făcut presiuni către federaţie pentru modificarea sistemului. „Este un sistem ca şi la volei, probabil, lipsit puţin de fair-play, în sensul că nu acorzi şanse egale ambelor echipe. Echipa mai slab clasată joacă un singur meci pe teren propriu şi două în deplasare. Nici Cupa României nu s-a desfăşurat în condiţii normale, fiindcă nu s-a jucat după sistemul „tur-retur”. Nici final-four-ul Cupei României nu s-a desfăşurat în condiţii normale, fiindcă dacă s-ar fi jucat după sistemul „tur-retur”, nici Craiova, nici Constanţa nu s-ar fi prezentat la acest turneu. Totul este perfectibil, dar trebuie să fie şi oameni care să acţioneze în favoarea performanţei.Cu toată presiunea care am făcut-o către federaţie echipele din 5 – 8, s-a rămas la acelaşi sistem, deoarece decidenţii nu scot bani din propriul buzunar”, a mai precizat fostul selecţioner.
Tadici speră la o evoluţie mai bună în faza a doua a campionatului din partea anumitor jucătoare. „Aştept mai mult de la Alexandra Ciunt, Costela Lazăr, Diana Puiu, dar şi de la portari, care au un rol important”.
Prima parte a play-off-ului se va juca după sistemul „cel mai bun din trei partide”, primul meci dintre HC Zalău şi ASC Corona Braşov fiind programat mâine, de la ora 19:30, în Sala Sporturilor din Zalău. Partida va fi oficiată de cuplul bucureştean format din Alexandru Blas şi Marius Ghiorghişor, iar observator a fost delegat băimăreanul Ioan Chira.
Meciurile doi şi trei sunt programate marţi şi joi, la Braşov, urmând ca echipa care obţine două victorii din trei partide să joace în faza a doua a play-off-ului împotriva câştigătoarei dintre CSM Bucureşti şi HC Dunărea Brăila. În cazul în care va pierde disputele cu echipa din Braşov, HC Zalău va întâlni în faza a doua a învinsa dintre CSM Bucureşti şi HC Dunărea Brăila.
Clasamant play-off:
1. HCM Baia Mare 26 24 0 2 818 – 574 72p
2. CSM Bucureşti 26 24 0 2 771 – 553 71p
3. ASC Corona Braşov 26 19 3 4 741 – 587 60p
4. SCM Craiova 26 17 1 8 609 – 580 52p
5. HCM Roman 26 15 2 9 613 – 590 47p
6. HC Zalău 26 13 1 12 646 – 654 40p
7. HC Dunărea Brăila 26 12 1 13 702 – 719 37p
8. CSM Ploieşti 26 12 1 13 612 – 640 37p

Leave a Comment